Ako govorimo o glavnim konkurentima chatbota

Sviđalo se to vama i meni ili ne, chatbotovi temeljeni na umjetnoj inteligenciji sve više prodiru u naše svakodnevne živote. A u digitalnom okruženju posebno. Ako zadnjih nekoliko mjeseci niste bili u informacijskom vakuumu, onda vam je ime ChatGPT svakako poznato. Pogotovo nakon što je chatbot službeno počeo raditi u Ukrajini.

No, kako kažu, ChatGPT nije sam…

 iz tvrtke Open AI, odmah se pojavljuje Bing, koji, zapravo, također koristi veliki GPT jezični model, ali to radi malo drugačije. Osim toga, vrijedi spomenuti Google Bard – chat bot iz Google Corporation, koji je još uvijek u fazi testiranja i u vrijeme pisanja ovog članka nije dostupan za ukrajinske korisnike. I još ne uzimamo u obzir druge servise i tražilice koje koriste umjetnu inteligenciju – You.com, Claude+, NeevaAI i mnoge druge.

Odlučili smo usporediti dva najveća igrača u ovoj niši – ChatGPT i Bing. Razmotrimo prednosti i nedostatke svakog chatbota, njihove odgovore na neke identične upite (zahtjeve) i pokušajmo utvrditi koji je i danas poželjniji.

Je li Bing bolji od ChatGPT-a?

Prvo, usredotočimo se na “tehničke” značajke ovih usluga. Upozorenje za spojler: Bing zapravo pobjeđuje na mnogo načina.

  • Bing koristi najnoviji model GPT-4

Dugo vremena Microsoft o tome nije otvo Baza podataka e -pošte za funkciju posla reno govorio, no rezultati brojnih testova i insajdera potvrdili su da Bing koristi najnoviju verziju GPT-4. Sada sam chatbot otvoreno govori o tome ako pitate (ranije je ignorirao ovo pitanje i zaustavljao razgovor, ali sada njegovi odgovori “različiti” – ponekad govori o četvrtoj verziji, ponekad o trećoj). U isto vrijeme, ChatGPT i dalje koristi model GPT-3.5 (uključujući i putem API-ja). Četvrta verzija dostupna je samo pretplatnicima na ChatGPT Plus i košta 20 USD mjesečno.

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

  • Bing ne samo da daje odgovore na vaše upite, već i povezuje odakle dobiva informacije.

Ovo je, usput, izuzetno važna ni Opas valtuutetun osakepääoman korottamiseen jansa. ChatGPT prema zadanim postavkama ne povezuje se s nikakvim resursima i, prema tome, ne znate odakle dolaze ove ili one informacije ili koliko su pouzdane. Kada upišete upit u Bing, on odgovara i pruža relevantne poveznice na koje možete kliknuti i otići ravno na njih.

Prvo, stvarno je prikladno u mnogim slučajevima. Drugo, lakše vam je sami provjeriti činjenice i provjeriti dostavljene informacije. I općenito, čini se da Bing dezinformira korisnika puno rjeđe nego ChatGPT.

  • Bing ne radi samo s podacima u svojoj bazi podataka, već i s informacijama iz pretraživanja

Ovdje je važno pojasniti da je “pozn aob directory avanje” obje platforme ograničeno na razdoblje do jeseni 2021. godine. Međutim, Bing, za razliku od ChatGPT-a, također koristi podatke iz pretraživanja. Stoga je u mogućnosti pružiti relevantnije informacije. Za ChatGPT, primjerice, najnoviji iPhone je trinaesti model, a za Bing je to iPhone 14. Usporedite sami:

Osim toga, Bing odnedavno može pronaći slike i videozapise, što također može biti vrlo korisno.

  • Bing vas pita s dodatnim pitanjima

Za svaki odgovor chatbot nudi opcije za razjašnjavanje pitanja. Samo kliknite na jednu od njih i Bing će nastaviti razgovor. Naravno, ova pojašnjenja nisu uvijek relevantna za ono što želite znati, ali ponekad se pokažu vrlo korisnima i uštede malo vremena.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *