Как да рекламирате услугите за доставка на храна

 

Интернет е ефективен начин за насърчаване на компании, предоставящи такива услуги. Нека да разгледаме кои маркетингови инструменти да свържете и как да ги организирате за развитието на компанията и продажбите.

Схема на работа

Когато рекламирате, е грешка да се фокусирате върху привличането Библиотека с телефонни номера на трафик. Основната задача на промоцията е да събере база данни с контакти с клиенти. Инструментите за привличане на трафик към целевите страници (уебсайт, групи в социални мрежи, мобилно приложение, CRM) са предназначени не само за продажба на услуги за доставка, но и за добавяне на нов клиент към базата данни. По този начин се реализира задачата, че всеки нов клиент, първо, става постоянен, и второ, той ще става рекламен агент.

Клиентската база се формира в два формата

CRM. Записват се минимум следните данни: телефонен номер, име, имейл, адрес.
Групи в социалните мрежи.
Мобилно приложение, което се интегрира с CRM.
Впоследствие се прилагат мерки за стимулиране на базовите участници с цел продажба на услуги. Процесът на работа изглежда така:

маркетингова организационна схема за насърчаване на услуги за доставкаCRM – интеграция с уебсайт и приложение;
Регистрация и регистрация на групи в социалните мрежи;
Броячи за уеб анализи;
Оптимизация за търсачки;
Контекстна реклама;
Навигационни услуги (Yandex Maps);
Социални мрежи – пренасочване и управление;
Обработка на абонатна база данни
имейл бюлетин;
раздаване на SMS;
Push известия;
Изводи.

Библиотека с телефонни номера

Създаване на уеб сайт
Стартирайте онлайн магазин веднага. Целевата страница или уебсайт също работи, но в крайна сметка услугите за доставка идват в напълно функционален магазин. Тук е по-добре да спестите от дизайна и да използвате готов шаблон, но е по-добре да изберете платена CMS (например Bitrix, UMI). Обмислете следните точки:

Функционален каталог

в който ястията от менюто са разделени на раздели, категории и подкатегории. Формиране на продуктови групи по зададени мостри. Това ще играе роля при оптимизирането на сайта за търсачки.
Всяко ястие се поставя в отделна продуктова карта, в която се формират цени в зависимост от размера, грамовете и състава на ястието.
Правенето на поръчка е същото като в онлайн магазин. Добавяне на продукт в количката, подаване на поръчка. Добавете бутон “Поръчай с едно кликване”.
Интегриране на уебсайта със система за счетоводство на клиенти (CRM). Всяка поръчка се изпраща към програма, която записва въведената от клиента информация: име, телефон, адрес, имейл.
Наличие на шаблон за информационни страници, където ще се публикува тематично съдържание, промоции, специални оферти, отчети за събития и др.
Докато сайтът все още се създава, поставете страница с информация за компанията в регистрирания домейн. Напишете какви услуги ще предоставяте, информация за контакт и датата на стартиране rastuća online reputacija uz agregatore recenzija на проекта. Поставете формуляри за добавяне на посетители към групи в социалните мрежи. Добавете тази страница към търсачките, инсталирайте броячи. При популяризиране в търсачките възрастта на сайта има значение. Той отчита не от датата на регистрация на домейна, а от момента, в който страниците на сайта влизат в индекса. Следователно създадената страница ще се възприема от търсачките като пълноценен уебсайт.

CRM (клиентски взаимоотношения с клиенти) – система за управление на клиенти
CRM – управление на взаимоотношенията с клиенти

За управление на поръчки и клиенти се използват облачни решения.

най-популярните от които са

Битрикс24;
Amo CRM;
CRM на дребно.
Всеки има безплатни и платени опции. За целите на развитието на вашата клиентска база, когато избирате CRM, вземете предвид следните точки:

Интеграция с уебсайта, така че всяка поръчка, направена онлайн, да се взема автоматично предвид;
Свързване или разполагане със собствени услуги за разпространение на имейл. Което в бъдеще ще ви позволи да изпращате писма със специални оферти, промоции и купони за отстъпка. И също така провеждайте състезания и поискайте обратна връзка.
Свързване на SMS съобщения чрез базата данни със събрани телефонни номера. Това ще стимулира и продажбите към редовни клиенти.
CRM има и контролен панел за съобщения. Той показва съобщения от социални мрежи (VK, FB, Insta), чатове и месинджъри (Whatsapp, Telegram, Viber, Yandex чатове), диалози на Yandex и онлайн консултант. Администраторите няма да пропуснат въпроси от членове на групи в социалните мрежи и ще дават бързи отговори, което гарантира лоялността на участниците. Те няма да губят поръчки директно чрез чат и месинджър. Прочетете повече за нюансите на избора на CRM система тук.

В бъдеще SRM ще помогне и при формирането на нови стратегии bqb directory за промоция. Например качване на имейли и телефонни номера за таргетиране в социалните мрежи и Yandex.Audience с помощта на стратегията look-alike (за сегмента от подобни потребители).

Групи в социалните мрежи
SMM – социални мрежи

Регистрирайте се в социалните мрежи. Създаваме групи

VKontakte – млада аудитория;
Facebook е зряла аудитория;
Instagram е активен сегмент от потребители на джаджи, защото… посещения основно от мобилни устройства.
Формираме групи:

Какво предлагаме;
Работно време;
Условия за доставка;
Данни за контакт;
Снимки на ястия – за предпочитане ваши собствени.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *