Stvaranje optimiziranih članaka uključuje održavanje

SEO tekst je jedan od glavnih alata za promociju web stranica na Internetu. Dobro napisan, jedinstven i koristan članak pomaže privući promet, navodi korisnike na ciljanu radnju i povećava stope konverzije. Međutim, samo kvalitetan sadržaj može dati takav učinak. Važno je razumjeti kako ga pravilno izraditi i što trebate znati da biste napisali dobar SEO tekst. U nastavku ćemo se pozabaviti ovim pitanjima.

 

Što je SEO članak?

Prije svega, dešifrirajmo kraticu. SEO je skraćenica za Search Engine Optimization. Ovaj koncept definira proces promocije web stranice. Cilj je privući nove korisnike.

SEO tekst je sadržaj optimiziran za trenutne zahtjeve algoritama pretraživanja. Nužno sadrži ključne riječi i izraze koji odgovaraju upitima korisnika.

Važno je razjasniti nijansu: SEO članak i tekst imaju razlike. Prvi je cjelovit materijal, zanimljiv i koristan za korisnike. Dužina članka obično kreće od tri tisuće znakova, dopunjeni su slikama ili video zapisima. SEO tekstovi su poseban sadržaj za online trgovine. Mogu se koristiti za popunjavanje kartica proizvoda itd. Međutim, ovi se koncepti često poistovjećuju, budući da su funkcije i principi njihove izrade isti.

 

Pravila za pisanje SEO testova

strukture i sadržaja. Da biste razumjeli kako pisati SEO tekstove, vrijedi razmotriti od kojih se elemenata sastoje. Struktura bi trebala uključivati:

    1. Naslovi (h1–h6). Moraju se primjenjivati ​​u hijerarhijskom redoslijedu:
      • prvi je naslov članka, pri pisanju treba koristiti ključ s najvećom učestalošću;
      • h2 su podnaslovi koji služe za podjelu teksta na dijelove;
      • h3 – obično se nalazi unutar h2 sadržaja;
      • h4 i ostali su rijetki, ali se rade u odjeljcima pod podnaslovima h3.
      1. Popisi. Označeni su i numerirani. Koriste se u listama i poboljšavaju percepciju napisanog.
      2. Slike. Važno je koristiti ilustracije koje su primjerene temi. Tražilice također odgovaraju na njih kada rangiraju stranice u rezultatima pretraživanja.
      3. Video materijali. Korištenje takvih elemenata usmjereno je na poboljšanje čimbenika ponašanja, odnosno videozapisi zadržavaju posjetitelje na web mjestu, što će pozitivno utjecati na metriku. Kada objavljujete video, možete koristiti Schema.org oznake za tražilice.
      4. Stolovi.
      5. Mikro označavanje. Shema.org olakšava tražilicama razumijevanje materijala. Također doprinosi formiranju poboljšanog isječka: na mobilnoj verziji povlači sliku, na verziji za stolno računalo – datum objave. Drugim riječima, mikro označavanje povećava stopu klikanja.
      6. Ponovno povezivanje. Ovom mjerom poboljšava se rangiranje web stranice u tražilicama i korisniku se stavljaju na raspolaganje dodatne informacije. Ako pogledate primjer SEO članka, primijetit ćete nekoliko zatvorenih poveznica koje vode na druge stranice resursa. Ovo je međusobno povezivanje.

Sadržaj mora biti podijeljen u male odlomke kako bi se izbjegao učinak kontinuiranog “lista” riječi, što je nezgodno za čitanje i teško za percipiranje.

Također, SEO tekst mora sadržavati dov Kupite SMS uslugu oljan broj ključnih riječi. Njihov se izračun provodi na temelju podataka iz analize web stranica najboljih konkurenata. Vrlo je važno u ovoj fazi ne prekoračiti normu, budući da prekomjerna neželjena pošta negativno utječe na optimizaciju. Ključevi moraju biti ravnomjerno raspoređeni. Mora se pridržavati preporučene količine. Ovaj se parametar određuje na temelju rezultata tražilice.

Kupite SMS uslugu

Druga važna karakteristika je jedinstvenost. Algoritmi pretraživanja zabranjuju stranice na kojima su tekstovi kopirani iz drugog izvora. Takve rizike moguće je otkloniti kvalitetnim materijalom čija jedinstvenost ne smije biti manja od 90% (za članke s obiljem pojmova dopušteno je 75%). Vrlo je važno da optimizirani tekst bude koristan i za Opas valtuutetun osakepääoman korottamiseen nimljiv, bez gramatičkih grešaka. Također mora biti lako čitljiv. To se može postići strukturiranjem informacija, korištenjem popisa i tablica. Također je preporučljivo koristiti LSI riječi (bliske temi) i interno povezivanje. Zašto su ključevi važni pročitajte u članku “Copywriting: kada se riječ prodaje bolje od menadžera».

Međutim, poznavanje strukture nije dovoljno za pisanje doista visokokvalitetnog optimiziranog teksta. Razmotrimo faze koje ovaj zadatak uključuje.

 

Kako napisati SEO tekst za web stranicu

Prije svega, morate razmisliti o planu rada. Otkrijmo glavne točke koje bi trebao sadržavati tako da pisanje SEO članka za web mjesto ne uzrokuje poteškoće.

Pretraga i analiza tema

Ovo je prva faza u kojoj biste trebali po aleart news četi raditi. Morate odlučiti o temi o kojoj će biti napisan tekst (ako nije navedeno u tehničkim specifikacijama od strane SEO stručnjaka). Važno je da odgovara sadržaju stranice (sekcije) i ključnim upitima.

Zatim morate analizirati relevantnost odabrane teme. Za to biste trebali koristiti uslugu Google Trends. Usluga olakšava praćenje dinamike relevantnosti naslova. Ako je pozitivan, onda možete sa sigurnošću napisati tekst o ovoj temi, jer je popularna, što znači da će članak privući pozornost korisnika i preporuke na web mjesto. Suprotno tome, nepopularni naslovi neće izazvati interes.

Kupite SMS uslugu

Prednosti i nedostaci izgradnje linkova

Suvremeni principi rangiranja u tražilici Google uključuju dosta zahtjeva za resursima, a jedan od ključnih je izgradnja linkova. Ovo je svojevrsna valuta […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *