Temeljno ažuriranje je ažuriranje koje utječe

Tradicionalno, u jesen, Google objavljuje velika ažuriranja svojih algoritama, o kojima SEO stručnjaci i vlasnici web stranica svakako trebaju znati. Stoga je u studenom 2023. Google objavio dva velika ažuriranja svog algoritma pretraživanja: temeljno ažuriranje i ažuriranje recenzija. Prikupili smo osnovne informacije o ovim ažuriranjima, problemima koje su uzrokovala na nekim stranicama, a sada vam želimo dati neke dodatne preporuke.

Google Core Update

 na širok raspon čimbenika koji se odnose na kvalitetu, relevantnost i autoritet stranice. Prvenstveno ima za cilj pružiti korisnicima korisnije, točnije i zadovoljavajuće odgovore na upite. Ovo ažuriranje nema posebne preporuke za webmastere koji žele poboljšati svoje rangiranje u pretraživanju, ali ipak vrijedi detaljnije razgovarati o nekim njegovim značajkama.

Za početak naglašavamo da je za mnoge ovo ažuriranje bilo iznenađenje. Osim toga, mnogi tvrde da je upravo on imao jači utjecaj na rezultate pretraživanja od prethodnog.

Neki stručnjaci već primjećuju oštre skokove i padove pozicija i prometa:

Također se primjećuje da nakon brzog porasta prometa zbog listopadskog ažuriranja, dolazi do jednako oštrog pada:

I takvi slučajevi nisu usamljeni. Snimojnog učenja Baza podataka e -pošte za funkciju posla već ske zaslona u nastavku prikazuju vrlo sličnu sliku, ali s drugog mjesta:

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

U isto vrijeme, neke stranice, naprotiv, pokazuju prilično samouvjeren, čak i abnormalan rast nakon početka uvođenja novog ažuriranja. Na primjer, jedna od online knjižara:

Skok u usporedbi s drugim stranicama jednostavno je ogroman!

Očito, iznenadne promjene položaja i prometa tijekom implementacije glavnih ažuriranja jezgre normalna su i već poznata pojava. Ali u ovom slučaju, kako kažu mnogi stručnjaci, oni su previše jaki i nestabilni.

Što učiniti ako je i vaša stranica pogođena novim ažuriranjem?

Možda je najbolja strategija u tren Προσβασιμότητα & ανταπόκριση: Σχεδιασμός επιτυχημένων μαθημάτων eLearning utnoj situaciji jednostavno pričekati dok se pokazatelji ne stabiliziraju. Obično je za implementaciju glavnih ažuriranja jezgre potrebno oko dva tjedna, nakon čega možete objektivnije procijeniti kako su utjecala na izvedbu stranice. A tijekom razdoblja takvih aktivnih fluktuacija, bolje je suzdržati se od bilo kakvih radikalnih radnji.

Ažuriranje Google recenzija

Ažuriranje recenzija je ažuriranje koje utječe na to kako Google obrađuje i prikazuje korisničke recenzije proizvoda, usluga, poduzeća i više. Osmišljeno je za poboljšanje vjerodostojnosti, relevantnosti i raznolikosti recenzija kočnjaci mo chine directory raju makje se pojavljuju u pretraživanju. Reviews Update ima neke prilično specifične preporuke za webmastere koji žele optimizirati svoje web stranice povratnim informacijama i recenzijama. Google savjetuje korištenje strukturiranih podataka za označavanje recenzija, ne manipuliranje njima, pridržavanje Googleovih pravila i smjernica i ne kršenje pravila tvrtke.

Implementacija sljedećeg ažuriranja započela je 8. studenog i, kako Google napominje, to će biti posljednje najavljeno ažuriranje. U budućnosti će takva ažuriranja biti redovita, a tvrtka ne vidi smisla usredotočiti se na svako od njih.

 

Ali ako Google nije pružio nikakve jasne preporuke vlasnicima web stranica prije ažuriranja jezgre, onda je u slučaju recenzija situacija jasnija. Tvrtka je revidirala neke od svojih zahtjeva u vezi s pisanjem sadržaja odgovora tako da bude dobro rangiran i da ga Google promovira.

Detaljne informacije o radu s recenzijama opisane su uGoogle centar za pretraživanje.

Napravili smo kratki sažetak glavnih točaka:

  1. Objavite recenzije i izjave koje su relevantne sa stajališta korisnika. Razmotrite koje će informacije biti najkorisnije i najpotrebnije onima koji se odlučuju na kupnju.
  2. Navedite procjene na temelju činjenica i vlastitog iskustva. Navedite ključne pokazatelje, usporedbe, prednosti i nedostatke, promjene tijekom vremena, ako postoje. Objasnite razloge koji stoje iza vaših ocjena i preporuka.
  3. Neka povratne informaciji recenzije budu objektivne. Opišite ključne čimbenike odluke i uključite usporedbe između različitih proizvoda u istoj niši. Prilikom davanja preporuka spomenite različite dobavljače.
  4. Budite oprezni i etični. Pobrinite se da vaše recenzije imaju vrijednost za čitatelja. Budite objektivni i pošteni, govorite dalje od očitih nedostataka i nemojte se fokusirati samo na prednosti.

Jednostavno rečeno, recenzije i izjave trebaju biti iskrene, detaljne i informativne. Tada će ih Google ocijeniti puno relevantnijima te će ih aktivnije preporučivati ​​korisnicima. Uglavnom, ovi zahtjevi su i ranije iznošeni. Samo trebate uzeti u obzir da će se sa svakim novim ažuriranjem uloga usklađenosti s takvim preporukama samo povećati.

Google je svjestan problema pada pozicija mnogih stranica nakon novih ažuriranja.

U pozadini prilično “problematičnog” Core Update-a, ažuriranje recenzija nije privuklo mnogo pozornosti optimizatora. I to je logično. Jer upravo je ažuriranje kernela dovelo do naglog pada pozicija i prometa mnogih stranica koje su prije toga bile prilično stabilne u tom smislu…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *